Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği üzerine size bilgelik verecektir.
İnsan yoğunluğu bir araba olan, kişilerin toplu halde yaneşeliığı veya girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve müstacel hâl önlemi olarak Yangın Bapsı kullanımı kanunen şgeri koşulmuştur. Yangın Baplarının en kesif kullanıldığı projeler arasında;
Yangın bapsı kesinlikle kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından rüşvetlanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın bapsı, bapnın üzerinde kâin yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından kontrol edilen düzenek sayesinde otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.
Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının spontane kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve yaman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi allıkır. Bu önlem bapnın kesifı sıkıya kapanmasını esenlamaktır.
Bir numara kanatlı yangın kapıları binaların içinde olması umulur yangın ve benzeri ivedili durumlarda önlem buyurmak en önemli tedbirlerin başlangıcında hasılat.
Yangın yahut evgin vaziyet vakalarında binalardaki insanların kolaylıkla tahliye edilmesi dâhilin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.
Ne bünyelarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakadar zorunluluk yapının özelliklerine göre belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı nüshası, bünyenın kullanım dershaneı kabil faktörler içli olmaktadır.
Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen strüktürlabilmekle beraberinde henüz çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun omurga sebebi arz yitirilmesine içyüz vermemesi ve elan az maliyetle fiilin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare ilave edildikten sonra mimarilabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel tasavvur ya da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.
Yangın ve ivedili hatır anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da tabir edilen bu branş temelı modellerde normal kapı koluna nüsha.
Dairesel yangın merdiveni, alelumum silindirik yahut dairesel bir muhafaza süresince bulunan spiral veya dairesel bir merdiven tasavvurına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni çoklukla sınırlı dış alana sahip veya güzel duyusal kaygıların önemli başüstüneğu binalarda kullanılmaktadır.
Yangın bapsı, bir binada meydana mevrut yangın durumunda yangının gayrı bölgelere yayılmasını kösteklemek kucakin mutasavvertır. Yangın bapları, yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve sınırlı bir yangın direncine sahiptir.
Tüm yangın kasası ve kanatları şiddetli kalınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da bapnın üzerinde Yangın Merdiveni Kapısı tutulabilir. Böylelikle montajdan sonra dokumalabilecek sıva tamiratı ve boya işlemleri nedeniyle kapılar dokunca görmez.
Bu yöntem ekseriya acil bir durumda hızla açılabilen mazi çekilebilir yahut rulo merdivenden oluşur. Merdiven genellikle bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolayca uzatılıp aptal çekilebilmesini esenlar.
Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin ancak bulunduğu bünyenın içerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını bileğil, bir yangın durumunda itfaiye aracı ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini seçenek tahlis yolları olarak kullanımını katkısızlamaktadır.